(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Organiziran Sajam razmjene korištenih predmeta u Dječjem vrtiću "Trogir"

Ove godine u blagdansko vrijeme, odgojiteljice Dječjeg vrtića „Trogir“, ujedno i polaznice edukacije Odgovorno stvaranje i postupanje s otpadom Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, odlučile su napraviti mali odmak od pretjerane kupovine i rastrošnosti te su organizirale Sajam razmjene kako bi se na kreativan i održiv način kroz zabavu i druženje pronašli pokloni za djecu.

Nažalost, činjenica je da svake godine u blagdansko vrijeme raste količina otpada koji je uvelike povezan s ambalažom i sve većim brojem plastičnih blagdanskih dekoracija. U Dječjem vrtiću „Trogir“ mišljenja smo da češćim korištenjem rabljenih predmeta možemo bitno smanjiti količinu smeća i potrošnju električne energije. Imajući na umu ove činjenice, dana 10.12.2022. u našem područnom objektu „Sunce“ organizirali smo Sajam razmjene korištenih predmeta pod nazivom ZAMJENOM DO PROMJENE, a sve to u sklopu EU projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2 kojeg Ustanova provodi od travnja ove godine.

Nakon svečane podjele Potvrda o sudjelovanju u edukacijskom programu za odgojiteljice  koje  je polaznicama uručila gđa Maja Golem, stručna suradnica edukatorica Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, na Sajam su počela pristizati  naša djeca i njihovi roditelji. U skladu s prethodno dobivenim uputama od  svojih odgojiteljica,  djeca su donosila po tri predmeta koja im više ne trebaju (igračke, slikovnice, božićni ukrasi...) te u zamjenu pronašli stvari koje će im koristiti.

Sudeći prema njihovim reakcijama po odlasku sa Sajma, ideja pronalaska „novih“ stvari na održiviji način jako im se svidjela i zato vjerujemo da je ovo bio tek prvi u nizu ovakvih događaja i da će se njihova provedba nastaviti u budućnosti.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. POTVRDA O SUDJELOVANJU U EDUKACIJSKOM PROGRAMU 58 KB PDF
2. PLAN EDUKACIJSKOG PROGRAMA 52 KB PDF

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Trogir

1