(021) 881 271 kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Nabavljena vrijedna oprema u sklopu projekta "DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI"

Od 01.09.2018. godine u Dječjem vrtiću "Trogir" provodi se projekt pod nazivom DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Osim primarnog cilja Projekta – usklađivanja poslovnog i obiteljskog života, odnosno prilagođavanja radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja – u protekle dvije godine povećali smo broj stručnih suradnika, omogućili dodatnu naobrazbu i usavršavanje za odgajatelje i stručnu službu, osigurali nabavu potrošnog materijala potrebnog u svakodnevnom radu odgajatelja, uveli sportski program za sve odgojne skupine (osim jasličke), a paralelno sa svim navedenim aktivnostima nabavili smo novu opremu za centralnu kuhinju (parno konvekcijska peć s odgovarajućom napom, set gastro posuda i profesionalna miješalica), novi namještaj (garderoba, stolovi i stolice, krevetići, dječja kutna garnitura...) i ono što je naše mališane najviše razveselilo, raznovrsnu i kvalitetnu didaktiku.

Nastavi čitati

U sklopu projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji" nabavljen potrošni materijal za rad s djecom

Početkom svake pedagoške godine u DV "Trogir" se pobrinemo da prije povratka djece u odgojne skupine (ukupno 22) vrtić opremimo potrošnim materijalom, odnosno likovnim mapama, kolaž papirima, bojicama, temperama, plastelinom i ostalim materijalom potrebnim odgajateljima u svakodnevnom radu s djecom.

Sav potrošni materijal koji je naručen u prethodnoj pedagoškoj godini, materijal koji smo upravo rasporedili po odgojnim skupinama (na fotografijama), kao i onaj koji će se tek naručiti tijekom ove pedagoške godine, financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i nabavlja se u sklopu projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji.

Nastavi čitati

Tijekom mjeseca srpnja održavali smo satove sportskog programa u pet područnih objekata Dječjeg vrtića

Unatoč smanjenom broju polaznika Dječjeg vrtića "Trogir" zbog ljetnih odmora, tijekom mjeseca srpnja održavali smo satove sportskog programa i to u pet područnih objekata našeg Vrtića.

Trenerice iz Udruge za šport i rekreaciju "Ciciban" neumorno su vježbale s mališanima po dva puta tjedno (sat od 45 minuta).

S vježbanjem ćemo nastaviti i u kolovozu, naravno, istim tempom. Sportski program inače provodimo u sklopu EU projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji.

Nastavi čitati

U siječnju i veljači održane nove dvije radionice dodatne naobrazbe i usavršavanja za odgajatelje i stručne službe

I u novoj kalendarskoj godini 2020. nastavljamo s projektnim aktivnostima koje su dio projekta DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI, a odnose se na educiranje naših odgajatelja i stručne službe. To znači da nastavljamo veoma dobru i ugodnu suradnju sa stručnjacima – vanjskim suradnicima Pučkog otvorenog učilišta "Korak po korak" iz Zagreba.

U mjesecu siječnju i veljači održane su dvije jednodnevne radionice na temu "Razvoj predčitalačkih vještina i vještina predpisanja" i "Razvoj predmatematičkih vještina". Voditeljice radionica su Bojana Gotlin, odgajateljica – savjetnica u DV Savica, Zagreb, i Esmina Skopljak, odgajateljica - savjetnica u DV Matulji, Matulji. Predavanjima je nazočilo 35 stručnjaka naše ustanove (odgajatelji i stručna služba).

Nastavi čitati

Održana edukacija/radionica na temu "Oblici i pristupi u Terapiji igrom"

U područnom objektu "Maslina" jednom mjesečno održavamo edukacije/radionice u suradnji s Centrom za osobni razvoj Enthusiasm iz Trogira. Suradnja s Centrom traje već godinu dana, a temeljena je na Ugovoru o suradnji potpisanom u sklopu EU projekta DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI.

Tijekom proteklih dvanaest mjeseci edukacije su pohađale sve naše odgajateljice kao i pojedini članovi stručne službe. Kako bi same edukacije bile što kvalitetnije odrađene, podijelili smo odgajatelje iz naših područnih objekata u dvije grupe i to na način da predavanje na istu temu jedan mjesec slušaju odgajatelji područnih objekata "Sunce", "Maslina" i "Pčelica", a slijedeći mjesec se tema predstavlja odgajateljima iz preostala tri objekta, a to su "Maslačak", "Ribola" i "Vrabac".

U veljači je na redu bila druga skupina odgajatelja, a tema predavanja je bila "Oblici i pristupi u Terapiji igrom". Voditeljica edukacije gđa Tonka Rožić, mag.psych. je održala edukaciju/radionicu na spomenutu temu nastojeći putem različitih aktivnosti i vježbi integrirati vještine i tehnike iz direktivne i nedirektivne Terapije igrom primjenjive u radu s djecom predškolske dobi.

Nastavi čitati

Održane dvije radionice dodatne naobrazbe i usavršavanja za odgajatelje i stručne službe

U sklopu provedbe EU projekta DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI (kodni broj projekta UP.02.2.2.08.0024) financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, u DV Trogir (u područnom objektu "Maslačak") provodimo ciklus edukacija u suradnji sa stručnjacima – vanjskim suradnicima Pučkog otvorenog učilišta "Korak po korak" iz Zagreba.

S ciljem unaprjeđenja kvalitete rada naših odgajatelja i stručne službe projektom smo omogućili dodatnu naobrazbu i usavršavanje kroz pet tematskih radionica. U mjesecu studenom 2019. godine održane su prve dvije jednodnevne radionice koje je vodila Bojana Gotlin, odgojiteljica – savjetnica u DV Savica, Zagreb, kojima je nazočilo 35 stručnjaka naše ustanove (odgajatelji i stručna služba). Prve dvije radionice imale su za temu "Strategije poučavanja i okruženje za učenje" te "Praćenje, procjenjivanje i planiranje".

Nastavi čitati

  • 1
  • 2
1