(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Završava se provedba projekta "DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI"

Dana 4. ožujka 2021. završavamo s provođenjem projekta DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI čiju smo realizaciju započeli u rujnu 2018. godine.

Kroz projekt smo uveli tri poslijepodnevna i dva produljena programa koji su se pokazali neophodnima za našu djecu i njihove roditelje. Zaposlili smo odgojitelje, stručne suradnike, dodatno administrativno osoblje, ojačali kapacitete brojnim edukacijama, nabavili vrijednu opremu za centralnu kuhinju, a postojeće odgojne skupine obogatili namještajem i didaktičkim materijalima. U svim skupinama osim u jasličkoj, provodili smo i jedan poseban program – sportski program, kojim smo na jedan način htjeli našoj djeci osigurati zdravi rast i uredan razvoj.

Vijest koja nas posebno veseli jest ta da je upućena i nova prijava kojom je Dječji vrtić „Trogir“ aplicirao za drugu fazu, odnosno uputio svoj projektni prijedlog na novi poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pod nazivom „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ (UP.02.2.2.16). Nadamo se da će nam i ovoga puta projektni prijedlog proći na natječaju i da ćemo uskoro u našem vrtiću započeti jednu novu, lijepu i jednako uspješnu projektnu priču.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Trogir.

Otvoren novi dječji vrtić "Leptirić"

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. svečano je otvoren "Leptirić", novi područni objekt u Dječjem vrtiću "Trogir".

"Leptirić" ima površinu od oko 800 metara kvadratnih, opremljen je najmodernijom didaktičkom, edukativnom i razvojnom opremom. Osim dvije velike prostorije u kojima su smještene dvije odgojne skupine (jaslička i mješovita), u njemu se nalazi i sportska dvorana s najnaprednijim elementima za fizički i motorički razvoj djece, jedina takva u mreži dječjih vrtića Grada Trogira. Unutar objekta su i uredski prostori, također suvremeno opremljeni, namijenjeni upravi DV "Trogir".

U novi vrtić je uloženo 4,6 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava povučeno iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ostalih 15 posto sufinancirao Grad Trogir.

Ono što posebno želimo naglasiti ovom objavom jest činjenica da je sav potrošni materijal kojeg odgajatelji svakodnevno koriste u radu s djecom, nabavljen kroz projekt DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI, financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Nastavi čitati

Blagdanska čestitka

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Trogir.

Obavijest o privremenoj obustavi održavanja sportskog programa

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da se privremeno obustavlja održavanje sportskog programa u svim našim odgojnim skupinama, a sve u svrhu sprječavanja daljnjeg širenja bolesti COVID-19 (Odluka donesena temeljem čl.37. Zakona o Ustanovama i čl. 56. Statuta Dječjeg vrtića Trogir, klasa:601-01-01/20-01/420, urbroj:2184-17-20-1).

Smatramo da se u situaciji u kojoj se nalazimo, svi zajedno moramo odgovorno ponašati i shodno tome donositi odluke, i to prvenstveno zbog zdravlja i sigurnosti naše djece, ali i svim djelatnika.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Voditeljica projekta
DJEČJI VRTIĆ TROGIR - PARTNER OBITELJI

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Dječjeg vrtića Trogir.

Održana dva programa za stručno i profesionalno usavršavanje

U našem vrtiću su se tijekom mjeseca listopada održala dva programa za stručno i profesionalno usavršavanje, a dio su EU projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji.

Riječ je o PROGRAMU ODGOJA ZA NENASILJE i PROGRAMU PRIPREME ODGAJATELJA ZA RAD S RODITELJIMA. Autorica i voditeljica navedenih programa je mr. sci. Nada Žanko, psiholog učitelj i supervizor transakcijske analize.

Polaznice su u sklopu ovih radionica usvojile nova znanja na temu pripreme djece za odgovorno i nenasilno ponašanje na osnovi internalizacije pet univerzalnih ljudskih načela i vrijednosti: istina, ljubav, mir, ispravno djelovanje i nenasilje (njihovo usvajanje razvija smisao za sreću, radost i društvenu odgovornost te tako pojedinci postaju korisniji i zdraviji članovi zajednice) te na temu motivacije, edukacije i stimulacije roditelja za bolju suradnju i zajednički pristup u podizanju djece.

Nastavi čitati

Nabavljena vrijedna oprema u sklopu projekta "DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI"

Od 01.09.2018. godine u Dječjem vrtiću "Trogir" provodi se projekt pod nazivom DJEČJI VRTIĆ TROGIR – PARTNER OBITELJI financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Osim primarnog cilja Projekta – usklađivanja poslovnog i obiteljskog života, odnosno prilagođavanja radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja – u protekle dvije godine povećali smo broj stručnih suradnika, omogućili dodatnu naobrazbu i usavršavanje za odgajatelje i stručnu službu, osigurali nabavu potrošnog materijala potrebnog u svakodnevnom radu odgajatelja, uveli sportski program za sve odgojne skupine (osim jasličke), a paralelno sa svim navedenim aktivnostima nabavili smo novu opremu za centralnu kuhinju (parno konvekcijska peć s odgovarajućom napom, set gastro posuda i profesionalna miješalica), novi namještaj (garderoba, stolovi i stolice, krevetići, dječja kutna garnitura...) i ono što je naše mališane najviše razveselilo, raznovrsnu i kvalitetnu didaktiku.

Nastavi čitati

U sklopu projekta "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji" nabavljen potrošni materijal za rad s djecom

Početkom svake pedagoške godine u DV "Trogir" se pobrinemo da prije povratka djece u odgojne skupine (ukupno 22) vrtić opremimo potrošnim materijalom, odnosno likovnim mapama, kolaž papirima, bojicama, temperama, plastelinom i ostalim materijalom potrebnim odgajateljima u svakodnevnom radu s djecom.

Sav potrošni materijal koji je naručen u prethodnoj pedagoškoj godini, materijal koji smo upravo rasporedili po odgojnim skupinama (na fotografijama), kao i onaj koji će se tek naručiti tijekom ove pedagoške godine, financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i nabavlja se u sklopu projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji.

Nastavi čitati

Tijekom mjeseca srpnja održavali smo satove sportskog programa u pet područnih objekata Dječjeg vrtića

Unatoč smanjenom broju polaznika Dječjeg vrtića "Trogir" zbog ljetnih odmora, tijekom mjeseca srpnja održavali smo satove sportskog programa i to u pet područnih objekata našeg Vrtića.

Trenerice iz Udruge za šport i rekreaciju "Ciciban" neumorno su vježbale s mališanima po dva puta tjedno (sat od 45 minuta).

S vježbanjem ćemo nastaviti i u kolovozu, naravno, istim tempom. Sportski program inače provodimo u sklopu EU projekta Dječji vrtić Trogir – partner obitelji.

Nastavi čitati

Otvoren novi dječji vrtić "More"

Dana 15. lipnja 2020. na trogirskom predjelu Balancane u ponedjeljak je otvoren novi dječji vrtić "More".

Kupnju, uređenje i opremanje prostora površine oko 140 metara kvadratnih Grad Trogir samostalno je financirao s oko 2 milijuna kuna, a u njemu će predškolski odgoj dobiti 20-ak djece jasličkog uzrasta.

Vrtić je opremljen suvremenom didaktičkom opremom u skladu sa svim EU standardima, a želimo naglasiti i to da je jedan dio opreme financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda iz kojeg se u našem vrtiću financira projekt pod nazivom "Dječji vrtić Trogir – partner obitelji".

Nastavi čitati

  • 1
  • 2
1