(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Održana radionica "Super heroji - razvrstavanje otpada i recikliranje" povodom Dana planeta Zemlje

22. travnja, Dan planete Zemlje, obilježili smo nastavljajući uspješnu suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Trogir. Održana je radionica "Super heroji - razvrstavanje otpada i recikliranje".

Cilj radionice je osvijestiti važnost razvrstavanja otpada i recikliranja u svakodnevnom životu i razvijanje osjećaja odgovornosti prema okolišu od najranije dobi. Voditeljice su djecu uvele u aktivnost objašnjavajući im pojam recikliranja i kroz razgovor u vidu poticajnih pitanja stekle uvid u dječje znanje. Ispričale su nam i prigodnu priču o Zemlji.

Igra "Super heroji"

Djeca se podijele u tri skupine od kojih svaka ima svoju super moć tj. sposobnost odvajanja određene vrste otpada (Papirko, Limenko i Plastikanac). Igrači svake skupine trebaju osmisliti svoj znak i isti zalijepiti na pripadajuću kutiju. Na znak voditelja, po jedno iz skupine s hrpe uzima jedan predmet koji nosi i odlaže u odgovarajuću kutiju, nakon čega se vraća do svojih suigrača i tada kreće sljedeći igrač. Pobjeđuje skupina koja prva prikupi sve predmete svoje skupine i ubaci ih u predviđenu kutiju.

Radionica je provedena na zadovoljstvo svih nas, a posebno naših najmlađih. U okviru suradnje s platformom "Sigurnije škole i vrtići" i u ovoj smo pedagoškoj godini postali ponosni vlasnici još jedne oznake "Siguran vrtić".

Odgojiteljice: Anamarija Bezina i Jasminka Gall Borjan.

1