(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Božićna radionica s roditeljima u DV Sunce

Božićna radionica roditelja i odgojitelja u vrtiću Sunce povodom nadolazećih blagdana.

Roditelji su zajedno sa nama odgojiteljima šivali, ljepili, bojali za potrebe božićne predstave "Božić u vrtiću".

Osim lijepog druženja, bolje smo se upoznali i na taj način stvorili uvjete za kreiranje okruženja u kojem će se djeca cjelovito razvijati a roditelji i odgojitelji kvalitetno surađivati.

Nastavi čitati

U DV Sunce obilježen Dječji tjedan

U dječjem vrtiću Sunce u Žednom, od 02.10. do 06.10.2023. je bio Dječji tjedan. Naglasak smo dali na aktivnosti kojima promičemo prava djece koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta i podsjeća na zajedničku odgovornost za poštivanje prava i odgovaranjem na potrebe djece.

Sa pravima djece smo se upoznali gledajući film na velikom platnu "Prava djece" i "Prava s Ruby i Jackom". Bojali smo slikovnicu o pravima i slova naših prava. Razgovarali što volimo i na što imamo pravo. Svakodnevno smo vježbati i istezali svoje male mišiće. Na igralištu igrali i pjevali pokretne igre "U Žednom je kucica" i "Care, care gospodare". Da bi bili zdravi u posjet nam je došla naša zdravstvena voditeljica koja nas je izmjerila i izvagala. Plesali smo i pjevali vesele pjesme. Na kraju smo se počastiti pizzom koju smo sami napravili.

Odgojitelji: Slavica Žaja, Anita Pralija, Ana Belas, Andrea Viljac.

Nastavi čitati

Završna svečanost u DV Sunce

15.06. imali smo našu Završnu svečanost u dječjem vrtiću Sunce u Žednom.

Roditeljima smo ukratko prezentirali što smo sve naučili i radili kroz ovu pedagošku godinu (koje su to izvanredne situacije, i koje žurne službe zovemo kad nam se nešto dogodi).

Otpjevali smo im pjesmicu "112" koju smo sami osmislili.

Podjelom diploma smo se oprostili sa našim predškolcima i poželjeli im sretan polazak u školu.

Sportskim igrama djece, roditelja i nas odgojitelja postigli smo zajedništvo, međusobno upoznavanje i zajedničko druženje.

Na veliko zadovoljstvo svih nas Završna svečanost je prošla veselo I zaigrano.

Nastavi čitati

Naše male aktivnosti kroz godinu

U Žednom je vrtić,
stvoren za igru na otvorenom, prijateljstvo i priču.
U njemu pjevamo i plešemo.
Istražujemo, slikamo.
Upoznajemo novo, saznajemo sve i svašta.
Stječemo znanja, razvijamo maštu…

Preventivno-edukativni program HAK-a: “Vidi i klikni”

18.3. 2014. održan je preventivno-edukativni program HAK-a: “Vidi i klikni”. Radionica je namjenjena djeci predškolske dobi i oni kroz ovu radionicu stječu znanja i iskustva koja im pomažu da sigurno sudjeluju u prometu i kao pješaci i kao putnici u automobilu. Djeca su vidjela kako treba pravilno hodati nogostupom, prelaziti pješački prijelaz i raskrižje, gdje sjediti u automobilu i kako vezati sigurnosni pojas, što se može dogoditi ukoliko dođe do naglog kočenja, a da nisu vezani sigurnosnim pojasom… Sve to i još mnogo toga, pokazao im je simpatični HAK-ov dvojac. Djeca su bila prezadovoljna radionicom i još danima nakon toga su pričali o tome. Sada se svi oni vežu prilikom ulaska u automobil i svojim roditeljima ukazuju na to. Veliko hvala i općini Okrug koja nam je za potrebe radionice ustupila svoju sportsku dvoranu!

Vožnja vlakom

Nakon pjesmica, priča, recitacija, brojalica, te svega pomalo o vlakovima, vagonima, strojovođi i HŽ-u općenito, djeca su konačno doživjela i svoju prvu vožnju vlakom. I mi tete smo se prisjetile kako je to voziti se u vlaku, pa makar to bila i kratka vožnja od Kaštel Starog do Splita (i naravno natrag).

Promet: Vatrogasci

Već neko vrijeme s djecom radimo na projektu “Promet”. Tako smo prilikom upoznavanja djece s kopnenim prometom, prometnim znakovima i mnoštvom drugih stvari, došli i do vozila od posebne važnosti – interventnih vozila. Odlučili smo u posjet pozvati vatrogasce, soblje hitne medicinske pomoći i prometne policajce. Prvi naši gosti bili su vatrogasci. Djeca su bila oduševljena vatrogasnim vozilom, a naš Ivan je posebno za tu prigodu obukao vatrogasnu odoru i sa velikim oduševljenjem na kraju i sjeo za volan.

1