(021) 582 581   kontakt@vrtic-trogir.hr
Dječji vrtić Trogir
Dječji vrtić Trogir
header slika pcelice

Obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

05. lipnja, Svjetski dan zaštite okoliša, obilježili smo nastavljajući uspješnu suradnju s Gradskim društvom Crvenog križa Trogir. Održana je prezentacija slikovnice „Žabac i izgubljeni dom“ uz pjesmu „Pjevaj, pleši, volontiraj“.

Slikovnica djeci na primjeren način govori o temi negativnih posljedica klimatskih promjena te ih usmjerava na aktivnosti koje mogu poduzeti kako bi se smanjile negativne posljedice istih.

Voditeljice su djeci objasnile da se na slikovnici nalazi QR za preuzimanje edukativne dječje mobilne igre Hrvatskog Crvenog križa „Planet dobrih djela“, ali i poveznica na dječju pjesmu „Pjevaj, pleši, volontiraj“. Isto su prezentirale putem tableta pa su djeca uživala plešući uz novu pjesmu. Poslije plesa zajedno s voditeljicama djeca su izradila plakat o Žapcu i njegovom izgubljenom domu.

Prezentacija slikovnice je provedena na zadovoljstvo svih nas, a posebno naših najmlađih. U okviru suradnje s platformom „Sigurnije škole i vrtići“ i u ovoj smo pedagoškoj godini postali ponosni vlasnici još jedne oznake „Siguran vrtić“.

Odgojiteljice Anamarija Bezina, Karla Kapov Balać, Ivana Ivić i Ana Stipanović

1